Matstolar

SITTA BEKVÄMT OCH STILFULLT - DÄR LIVET HÄNDER.

Matstolar finns i alla färger och utföranden, med eller utan armstöd, snurrbara eller fasta. Men det som gör en matstol så speciell är dess komfort. Det är det enda sättet för dig och dina nära och kära att sitta bekvämt även under en längre måltid eller spelkväll. Oavsett om du vill att din stoppade stol ska vara traditionell, modern eller särskilt praktisk, hittar du rätt modell här.

Låt dig inspireras och upptäck mångfalden av våra matstolar.

Svarta matstolar i läderimitation med kviltat mönster vid ett modernt stenbordSvarta matstolar i läderimitation med kviltat mönster vid ett modernt stenbord
Filter
Pris
Pris
Färg
Färg
Endast tillgängliga föremål
Endast tillgängliga föremål
Material
Material
Garanti
Garanti
Kapacitet till
Kapacitet till
Handlar nu enligt
 1. Endast tillgängliga föremål Ja Ta bort Denna Artikel
Visa som Rutnät Listvy

19 artiklar

Sätt fallande sortering
 1. New
  BEGIO B - Skålformad stol
  BEGIO B - Skålformad stol
  1 348,00 kr
  Inkl. moms - fri frakt
 2. New
  TARVISO PU - Stoppad stol
  TARVISO PU - Stoppad stol
 3. TEDIO - Stoppad stol
  TEDIO - Stoppad stol
  1 743,00 kr
  Inkl. moms - fri frakt
 4. PERIA - Besökarstol konferensstol
  PERIA - Besökarstol konferensstol
  1 611,00 kr
  Inkl. moms - fri frakt
 5. SCANDIO - Hopfällbar stol
  SCANDIO - Hopfällbar stol
  2 006,00 kr
  Inkl. moms - fri frakt
 6. New
  BEGIO - Skålformad stol
  BEGIO - Skålformad stol
  Så lågt som 1 217,00 kr
  Inkl. moms - fri frakt
 7. SCANDI P - Skålformad stol
  SCANDI P - Skålformad stol
  2 926,00 kr
  Inkl. moms - fri frakt
 8. TUDELA W - Hopfällbar stol
  TUDELA W - Hopfällbar stol
  1 085,00 kr
  Inkl. moms - fri frakt
 9. Bestseller
  TUDELA II - Hopfällbar stol
  TUDELA II - Hopfällbar stol
  1 125,00 kr
  Inkl. moms - fri frakt
 10. TUDELA I - Hopfällbar stol
  TUDELA I - Hopfällbar stol
  1 151,00 kr
  Inkl. moms - fri frakt
 11. WIREA - Bistrostol
  WIREA - Bistrostol
  Så lågt som 1 611,00 kr
  Inkl. moms - fri frakt
 12. SCANDI - Skålformad stol
  SCANDI - Skålformad stol
  3 057,00 kr
  Inkl. moms - fri frakt
 13. T36 V - Fyrbent stol
  T36 V - Fyrbent stol
  1 348,00 kr
  Inkl. moms - fri frakt
 14. TUDELA 4 - Hopfällbar stol
  TUDELA 4 - Hopfällbar stol
  3 057,00 kr
  Inkl. moms - fri frakt
 15. Bestseller
  TUDELA - Hopfällbar stol
  TUDELA - Hopfällbar stol
  1 085,00 kr
  Inkl. moms - fri frakt
 16. VANTAGGIO COMFORT W - Bistrostol
  VANTAGGIO COMFORT W - Bistrostol
  1 480,00 kr
  Inkl. moms - fri frakt
 17. DESIGNIA V - Stoppad stol
  DESIGNIA V - Stoppad stol
  Så lågt som 4 372,00 kr
  Inkl. moms - fri frakt
 18. VANTAGGIO BRUSH - Bistrostol
  VANTAGGIO BRUSH - Bistrostol
  1 348,00 kr
  Inkl. moms - fri frakt
 19. VANTAGGIO COMFORT - Bistrostol
  VANTAGGIO COMFORT - Bistrostol
  Så lågt som 1 348,00 kr
  Inkl. moms - fri frakt

Köpråd: Introduktion till världen av matstolar

Från klassiska modeller i massivt trä till moderna svängbara stoppade stolar - utbudet är enormt. Att välja rätt modell är inte bara viktigt för stilen och estetiken i ditt hem, utan också för komforten. Därför är matstolarna på hjh OFFICE inte bara visuellt tilltalande, utan också funktionella och bekväma. Detta säkerställer att alla användare är nöjda och kan sitta bekvämt. För att hjälpa dig att hitta den modell som passar din personliga stil och dina behov kommer den här artikeln att ge dig en inblick i matstolarnas värld.

Innehållsförteckning:

Vilka olika typer av matstolar finns det?

För att ge dig en första överblick över de olika modellerna presenterar vi först de mest populära varianterna.

KLÄDSEL FÖR STOLAR

Stoppade stolar är förmodligen de mest populära matstolarna. De hör till de mest bekväma modellerna och ger en behaglig sittupplevelse hela tiden, även under långa kvällar. Kombinationen av komfort och stil gör dem till ett perfekt tillskott i många inredningar. De är idealiska både som matstol och som besöksstol. Stoppade stolar finns också i olika design, oavsett om det är modernt, traditionellt eller retro, det finns säkert en modell i denna kategori som tilltalar dig. Den styva stolen imponerar också med sin robusta konstruktion, hållbarhet och stabilitet.

Orange skalstol i en modern matsalOrange skalstol i en modern matsal

STAPELBARA STOLAR

Stapelbara stolar är inte bara moderna, utan också mycket praktiska. De är utformade så att de lätt kan stuvas undan och spara utrymme. Stapelbara stolar är vanligtvis tillverkade av robusta material och är därför mycket tåliga och har en lång livslängd. De är också en perfekt lösning om du behöver många sittplatser men har begränsat med utrymme. Tack vare att de är stapelbara kan de ställas upp och tas ned snabbt och tar knappt någon plats i förvaringsutrymmen. Oavsett om det gäller konferensrum, skolor, privata hushåll eller evenemang kan stapelbara stolar användas och placeras var som helst. Men de anpassningsbara matstolarna ser inte bara funktionella ut. De imponerar också med sin design. De finns i en mängd olika material och färger, vilket gör att de kan integreras harmoniskt i nästan alla rumskoncept. En stapelbar stol är därför perfekt för dig som letar efter platsbesparande, flexibla och snygga matstolar.

Fällbara stolar i brunt läder framför en vit vägg dekorerad med stuckaturFällbara stolar i brunt läder framför en vit vägg dekorerad med stuckatur

STOLAR MED GRENRÖR

Förutom klassiska stoppade stolar och stapelbara stolar är karmstolar också populära som matstolar. De känns igen på den karakteristiska S-formen och det glidande underredet. Men trots sin unika design är karmstolarna inte på något sätt instabila. De är stabila och dessutom mycket bekväma tack vare den mjuka svängrörelsen. Cantilever-stolar är inte bara mycket moderna, de kan också integreras sömlöst i många olika inredningskoncept. Oavsett om det är hemma eller på kontoret, med sin smala silhuett är karmstolar en tillgång i alla rum. I de flesta fall är även ryggstöden S-formade och formar sig därför efter ryggradens naturliga krökning. Matstolarnas stil sträcker sig från traditionell och enkel till modern, det enda som förblir detsamma är de tydliga linjerna och formerna. Om du är ute efter en minimalistisk matstol med en oöverträffad sittupplevelse är karmstolen det rätta valet för dig.

SNURRBARA MATSTOLAR

Stoppade stolar eller stolar med fyra ben finns också som snurrbara versioner, vilket ger dem mer funktionalitet. Det gör att man kan stå upp bekvämt i en mindre sittgrupp utan att behöva skjuta stolen långt bakåt. Stolarnas underrede är ofta tillverkat av trä, aluminium eller rostfritt stål, så att de alltid står stadigt trots att de är snurrbara.
Om matstolen är snurrbar är den både snygg och praktisk. Tack vare snurrmekanismen erbjuder stolarna större rörelsefrihet och mer flexibilitet, vilket är särskilt uppskattat under sociala kvällar eller större evenemang. De finns i olika utföranden, vilket gör det enkelt att integrera dem i din inredning. Välj en snurrbar version och upplev en ny dimension av mat och umgänge.

MATSTOLAR I TRÄ

Matstolar i trä är både tidlösa och moderna. De utstrålar trivsel och värme, vilket gör att alla som sitter på trästolarna känner sig bekväma. Om de har en stoppad sits och ryggstöd blir sittupplevelsen också mycket bekväm. Trä skapar en mysig atmosfär och ger möjlighet till en mängd olika former och mönster. Trä är också lättskött och kan slipas och oljas vid behov, vilket ger din matstol i trä ett nytt liv. Eftersom trä är en förnybar råvara är det ett särskilt hållbart val och perfekt för miljömedvetna människor.

Vilka egenskaper har matstolar?

Matstolar har olika funktioner för att säkerställa en riktig sittupplevelse inom dina fyra väggar. För det första har de ett medelhögt eller högt ryggstöd som ger bra stöd. Å andra sidan erbjuder matstolar stabilitet tack vare ett robust underrede. Vissa modeller har även armstöd. De finns i olika former och med olika funktioner.

MATSALSSTOLAR: FORMER OCH FUNKTIONER

Design: Matstolar finns i en mängd olika stilar och utföranden för att säkerställa att de bekväma sittplatserna passar sömlöst in i din inredning och kompletterar andra möbler perfekt. Oavsett om det är klassiskt, rustikt eller modernt - det finns en matstol som passar alla stilar. Den skandinaviska inredningsstilen, som kännetecknas av tydliga linjer och enkel estetik, är fortfarande särskilt populär. Material som trä, linne, ull eller läder används ofta, vilket återspeglar den skandinaviska samhörigheten med naturen.  "Hygge"-designen kännetecknas av en kombination av enkelhet, naturlighet och mysighet. Samtidigt skapar den en lugn och inbjudande atmosfär. Modellen SCANDI, till exempel, utstrålar skandinavisk stil och passar därför perfekt in i nästan alla rum.

Ergonomi: Förutom det yttre utseendet är de ergonomiska egenskaperna hos en matstol ännu viktigare. Det är bara på en bekväm stol som du kan sitta länge utan att känna dig spänd. Ett specialgjutet ryggstöd kan avlasta ryggstödet ytterligare genom att anpassa sig till ryggradens naturliga krökning. Även sitthöjden och sittdjupet har en avgörande betydelse för sittkomforten. Tyvärr förbises ofta ergonomin i möblerna utanför skrivbordet, trots att dessa möbler oftast används lika ofta och lika länge som en kontorsstol. Den ergonomiska komforten är viktig för att kunna njuta av en avkopplande stund med familj eller vänner.

Kvalitet: Ergonomin och kvaliteten på en matstol går ofta hand i hand. Om kvaliteten är dålig är det osannolikt att modellen har några ergonomiska aspekter. Likaså är produktens livslängd ofta mycket kortare om kvaliteten är dålig. Den maximala lastkapaciteten är också högre för modeller av hög kvalitet. Robusta material och hög kvalitet i utförandet gör att du kan sitta bekvämt och snyggt under lång tid. De material som används spelar här en särskilt viktig roll. Robusta naturmaterial som trä eller äkta läder garanterar stabilitet och hög komfort på samma gång, särskilt vid längre sittperioder. Förutom äkta läder rekommenderas särskilt slitstarka och lättrengjorda material som mikrofiber eller konstläder. Elegant, snygg, hållbar och funktionell - kvalitet i en matstol innebär att alla dessa aspekter beaktas för att ge dig och dina nära och kära bästa möjliga sittupplevelse.

HÖJD, BREDD, DJUP - VILKA ÄR MÅTTEN PÅ EN MATSTOL?

För att du ska kunna sitta bekvämt på en matstol under lång tid behöver den ha rätt mått. Sitsens höjd bör alltid anpassas till bordets höjd, så att du varken sitter för högt eller för lågt. Sitsen har vanligtvis en standardbredd på 46 till 51 cm. Om du är ute efter en bredare modell är en fåtölj oftast mer lämplig. Den totala höjden på en matstol upp till överkanten är vanligtvis cirka 80-100 cm. Sitsen har en ungefärlig höjd på 45 cm och 50 cm. Det finns dock specialmodeller som kan justeras i höjdled med hjälp av underredet. Dessa stolar är lämpliga för personer som ligger utanför normen när det gäller längd. Detta innebär att särskilt korta eller långa personer, liksom barn, kan sitta bekvämt vid matbordet.

RENGÖRING OCH SKÖTSEL - HUR HÅLLER JAG STOLARNA RENA?

Det finns olika alternativ för att hålla stolarna rena, som skiljer sig åt beroende på material. Nedan har vi sammanfattat några tips för rengöring och skötsel av olika material:

Läder
 • Fuktig, inte våt (!) trasa
 • Milt rengöringsmedel för kraftig nedsmutsning
 • Rengör med lätt tryck för att inte skada lädret
 • Använd speciell lädervård (för äkta läder)
Tyg
 • rengör med klädrengöringsmedel efter test av färgbeständighet (testa på ett litet, helst oansenligt område)
 • Dammsug regelbundet
Trä
 • Kan rengöras med en lätt fuktad trasa
 • Använd ett milt specialrengöringsmedel vid kraftig nedsmutsning
 • Var noga med att torka torrt och låt torka ordentligt, annars kan vattenfläckar uppstå
 • Om det är en stol i massivt trä med särskilt envisa fläckar kan den slipas och oljas in på nytt
Metall
 • Metall kan också rengöras med en lätt fuktad trasa
 • Var noga med att torka torrt omedelbart efteråt
 • Damma regelbundet

Var kan man använda matstolar?

Matstolar kan användas i mer än bara matsalar. De kan användas på en mängd olika sätt både inomhus och utomhus. Förutom vid matbordet är de praktiska sittmöjligheterna också populära vid köksöar, antingen för att äta där när saker måste göras snabbt eller för att tillaga maten bekvämt sittande. De bekväma sittmöblerna är också perfekta för mysiga samtal mellan partners, vänner eller familjemedlemmar. I vardagsrummet är de också ett trevligt komplement till andra sittplatser. Matstolar är också användbara under täckta uteplatser, eftersom de vanligtvis är bekvämare än trädgårdsstolar. Se dock till att materialet är väder- och vindbeständigt. Trots ett skärmtak kommer stolarna att komma i kontakt med fukt utomhus. På så sätt kan du bekvämt njuta av den friska luften med en kopp kaffe eller en god bok, eller koppla av med vänner och/eller familj. De eleganta och bekväma stolarna kan också användas på bröllop eller andra stora evenemang. Här är det dock lämpligt att hyra dem från ett särskilt uthyrningsföretag för att spara kostnader. Det är också troligt att du bara kommer att behöva denna mängd stolar tillfälligt för ett evenemang. Men matstolar är inte bara ett bekvämt alternativ i privata miljöer. Även i kommersiella lokaler som kontor, konferensrum eller väntrum, liksom i restauranger och caféer, används matstolar som inbjuder till att dröja sig kvar. Som du ser finns det många olika användningsområden för matstolar.

Stapling av stolar på ett café under höstenStapling av stolar på ett café under hösten

Vilken modell är rätt för mig?

Att välja rätt matstolar med hänsyn till design, funktion och komfort kan vara en riktig utmaning. När allt kommer omkring bör stolens design smälta in sömlöst i det befintliga rummet. Samtidigt bör matstolen vara mycket funktionell och bekväm. Följande tips kan hjälpa dig att hitta rätt matstolar för dina behov:

 • Beakta respektive för- och nackdelar vid val av material.
 • Undvik en för stor blandning av material i rummet
 • Det kan se snyggt ut att placera olika modeller vid ett bord, men det behöver det inte göra. Prova dig fram eller hämta ytterligare inspiration.
 • Vilken är din inredningsstil? En enhetlig inredning är fördelaktig så att matsalsstolarna passar perfekt. Oavsett om det är modernt, klassiskt eller minimalistiskt - det finns en passande modell för varje stil.
 • Förutom stilen är färgen också mycket viktig så att rumskonceptet förblir sammanhängande.
 • Tänk alltid på storleken på ditt befintliga eller nya bord så att det matchar stolarna och vice versa.
 • Försumma dock inte den ergonomiska aspekten av ovanstående punkter. 

Har du fortfarande inte bestämt dig? Det är inget problem! Våra certifierade ergonomikonsulter hjälper dig gärna när som helst. Kontakta oss här.

Slutsats: En matstol för alla ändamål

Man kan säga att det finns matstolar i en nästan obegränsad mängd olika former och mönster, färger och funktioner. Komforten är dock högsta prioritet. För dessa stolar används där livet händer. Med rätt matstol kan du och dina nära och kära sitta bekvämt och utan smärta eller spänningar, även när ni sitter tillsammans under långa perioder. Modellerna brukar delas in i stoppade stolar, snurrstolar och stapelbara stolar. Matstolar kan också vara snurrbara eller tillverkade helt i trä. Dessutom är de flesta varianterna utformade för att vara relativt tidlösa och kan därför överleva många trender. Slutligen är matstolar inte bara begränsade till matplatsen, utan kan också användas i andra interiörer eller till och med delvis utomhus.

Noch nicht fündig geworden? Folgendes könnte Sie auch interessieren:

Copyright © 2024 HJH, Inc. All rights reserved.