Byråer & sideboards

FÖRVARINGSUTRYMME MIRAKEL OCH SNYGGT BLICKFÅNG

 

Byråer och sideboards finns i nästan alla rum. De kombinerar funktionalitet och design och kan integreras i alla rumskoncept tack vare det stora urvalet av modeller. 

Hitta din drömkommod nu och skapa individuella accenter i ditt hem.

Stort, vitt väggskåp med många dörrar och hyllorStort, vitt väggskåp med många dörrar och hyllor
Filter
Pris
Pris
Färg
Färg
Endast tillgängliga föremål
Endast tillgängliga föremål
Material
Material
Kapacitet till
Kapacitet till
Handlar nu enligt
 1. Endast tillgängliga föremål Ja Ta bort Denna Artikel
Visa som Rutnät Listvy

2 artiklar

Sätt fallande sortering
 1. New
  ORGANISER PRO - Rullcontainer
  ORGANISER PRO - Rullcontainer
  2 006,00 kr
  Inkl. moms - fri frakt
 2. UMEO | Sidoskåp - Kontorsskåp
  UMEO | Sidoskåp - Kontorsskåp
  1 480,00 kr
  Inkl. moms - fri frakt

Byråer & sideboards - små skåp med stor effekt

De är mångsidiga och kan därför hittas i alla hushåll. Beroende på modell har de lådor eller skåpsluckor med hyllor bakom. Det ger dig gott om förvaringsutrymme och bra organiseringsmöjligheter.  Lådskåpen finns i olika stilar, storlekar och dimensioner.

Innehållsförteckning:

Vad är byråer?

Byråer har i princip två syften. För det första används de för att förvara föremål i nästan alla rum. Å andra sidan har de ett dekorativt syfte. En estetisk sideboard är ett riktigt blickfång i alla rum och är avgörande för atmosfären i rummet. Byråer är dock bara ett brett paraplybegrepp för en rad olika eleganta rumsorganisatörer.

VILKA TYPER AV BYRÅER FINNS DET?

KOMMODER

En byrå är en möbel som passar i alla rum. Den är vanligtvis utrustad med lådor eller hyllinsatser och erbjuder därför gott om dolt förvaringsutrymme som kan användas för alla föremål. Oavsett om det gäller kläder eller förnödenheter erbjuder en byrå funktionella och attraktiva förvaringsalternativ i alla rum. Vissa modeller har också öppna hyllor som ger utrymme för dekoration. Till exempel kan du placera ditt finaste porslin i köket.

SIDOBORD

Sideboards är oftast bredare och mindre höga än byråer. Det är därför de ofta finns i matsalar eller vardagsrum. De har också vanligtvis en kombination av skåpdörrar och lådor. Detta gör att du kan förvara små föremål perfekt och placera dekorativa element för att ge möbeln en ännu mer individuell touch. Om skänken är vit smälter den också in i nästan alla inredningar.

HIGHBOARD

Som namnet antyder är highboards högre än andra sideboards. De har också vanligtvis en kombination av olika element för att maximera förvaringsutrymmet. De är därför perfekta för vardagsrum och matplatser där det krävs mycket förvaringsutrymme. Highboards kombineras också ofta med andra byråer i vardagsrummet, t.ex. sideboards och lowboards, för att skapa en väggbyrå. För att skapa en attraktiv helhet är det lämpligt att välja byråer i samma linje eller stil.

SÄNGBORD

Nattduksbordet är förmodligen den minsta byrån. Det står bredvid sängen och fungerar som förvaringsyta för till exempel en lampa, smartphone eller glasögon. Tack vare sina lådor erbjuder dessa små rymdmirakel tillräckligt med utrymme för att elegant förvara andra små föremål utan att skapa en röra bredvid din säng.

LÅGBOARD    

Lowboards är särskilt populära som underskåp till TV:n i vardagsrummet, eftersom de är mycket lägre än andra byråer. De är idealiska för förvaring av teknik och kablar. Sådana TV-skåp har ofta speciella utskärningar för att diskret dölja och organisera kablar.

Buffet

Sideboards är en traditionell förvaringsplats för porslin och bestick i matsalar. De är också perfekta för att presentera mat eller för små bufféer med familj eller vänner.

Som du kan se har varje byrå sina egna fördelar. Tack vare det stora urvalet av varianter finns det en perfekt byrå för varje rum och varje utrymme. Innan du bestämmer dig bör du dock se till att du vet vilken typ av förvaring du letar efter och för vilket rum. På så sätt hittar du garanterat den modell som passar dina behov.

Vilka funktioner har byråer och sideboards?

Byråer och sideboards är robusta och hållbara möbler som har stor betydelse för rummets utseende och funktionalitet. Olika funktioner bidrar till detta. Den största skillnaden mellan de olika varianterna är deras respektive mått. Byråer är t.ex. upp till 100 cm höga och mellan 50 cm och 120 cm breda. Sideboards är mellan 70 cm och 90 cm höga och bredare än 120 cm. De flesta väljer en bredd på mellan 180 cm och 200 cm. De flesta byråer står på golvet. Vissa byråer finns dock även i hängande utförande. Men om det finns barn i huset bör du också fästa varje byrå i väggen för att säkra dem. Barn kan lätt fastna i byråer eller använda lådorna som trappsteg när de leker. För att förhindra att lådan tippar över på barnet ska du fästa den i väggen. Anordningar för detta ingår vanligtvis redan i leveransomfattningen. Byråer har olika bärförmåga. För att se vilken maximal belastning de klarar, se produktinformationen. Om du överskrider den angivna maximala lastkapaciteten kan byrån kollapsa. Detta är anpassat till storleksförhållandet och förvaringsutrymmet. 

Det finns också skillnader i det material som byråerna är tillverkade av. Dessa robusta möbler är vanligtvis tillverkade av material som trä, metall eller plast. Varje material har sina fördelar. Som naturligt råmaterial är trä mycket hållbart och stabilt. Skador kan enkelt repareras genom att man slipar och oljar in det drabbade området på nytt. Trä utstrålar också värme och ger omgivningen en naturlig charm. Metall och plast är å andra sidan billigare material och kräver mindre underhåll än massivt trä. Plast finns dessutom i alla möjliga färger och utseenden. Valet av material beror därför på dina visuella preferenser.

Byråer och sideboards är dock inte bara till för rent dekorativa ändamål. En av de viktigaste faktorerna är funktionaliteten. Förutom hyllor har många byråer lådor som möjliggör effektiv förvaring av många föremål. Lådorna kan organiseras ännu bättre med hjälp av specialinsatser. Särskilda egenskaper hos byråer är t.ex. inbyggda speglar eller en modulär blöjbytesenhet. Dessutom är det inte alla byråer och sideboards som har enkla handtag. Det finns också modeller med infällda handtag eller speciella mjukstängande mekanismer.

Man kan därför säga att byråer och sideboards är skräddarsydda efter användarnas behov när det gäller mått, maximal lastkapacitet, material och extrafunktioner. De är därför en viktig del i arbetet med att hålla ordning och ge varje rum en speciell atmosfär.

Vit liten byrå med öppna fack, lådor och en dörrVit liten byrå med öppna fack, lådor och en dörr

Var används byråer?

Vardagsrum: I vardagsrummet används många olika typer av byråer. Det kan vara en lowboard som TV-möbel eller vitrinskåp och highboards som förvaringsutrymme och för att visa upp dekorativa element. Sideboards är också mycket populära som visuella rumsavdelare i vardagsrum och matplatser med öppen planlösning.

Sovrum: Byråer är särskilt populära här. Tack vare sina praktiska lådelement erbjuder de gott om plats för kläder, handdukar eller sängkläder. Om du dessutom använder lådinsatser kan även mindre föremål organiseras på ett perfekt sätt. Utrymmet på konsolerna används ofta av kvinnor för att förvara smycken eller smink.

Hall: Oavsett om det gäller skor, jackor eller husgeråd - i hallen handlar allt om förvaringsutrymme. Det kan du skapa med hjälp av byråer eller skåp. Det bästa med det här är att hallen, trots att det finns mycket saker, ser städad och mysig ut tack vare olika väggskåp. Om byrån är smal är den särskilt lämplig för hallen.

Badrum: Byråer i badrummet är ganska atypiska, men ändå mycket praktiska. Oavsett om det är som handduksförvaring eller som underskåp under tvättstället har de små skåpen en stor effekt.

Kontor: En mängd olika skåp används också på kontoret. Oavsett om det är ett arkivskåp eller ett låsbart kontorsskåp för diskret dokumentförvaring finns det en lämplig modell för varje ändamål.

Kök: I köket är en byrå ett elegant sätt att skapa extra förvaringsutrymme. Den kan också omvandlas till en te- och kaffebar, vilket gör att du kan hålla köksgolvet fritt.

Matsalen: Det "goda" söndagsservisen hittar en lämplig plats i en sideboard, buffé eller vitrinskåp och kan snabbt och enkelt tas fram när det behövs. Det kan också användas i dekorativt syfte.

Barnrummet: Kommoderna hittar sin plats i barnrummet redan från dag ett. Tack vare de speciella blöjbytesskivorna, som vanligtvis är avtagbara, följer en byrå vanligtvis ditt barns liv från tidig ålder ända upp i tonåren.

Vintage, modern eller boho - dessa stilar finns tillgängliga för byråer

Byråer och sideboards finns i olika stilar för att passa din inredning. De olika designerna inkluderar bland annat:

LANTLIG STIL

 • Kännetecknas av traditionella, rustika möbler eller antikviteter och loppisfynd
 • Möblerna är oftast i trä, beige eller vita färger
 • Tyger och väggar är dekorerade med lantliga motiv, som blommor eller frukter i olika pastellfärger
 • Naturmaterial som trä, sten eller linne används ofta
 • Belysningen är mjuk och varm för att skapa en mysig atmosfär
Vit byrå i lantlig stil med träskiva och stålhandtagVit byrå i lantlig stil med träskiva och stålhandtag
Vit byrå i skandinavisk stil med snedställda träfötter i ett mysigt och ljust vardagsrumVit byrå i skandinavisk stil med snedställda träfötter i ett mysigt och ljust vardagsrum

SKANDINAVISK STIL

 • I likhet med lanthusstilen föredras här naturliga material som trä, ull och läder
 • Ljusa och neutrala färger föredras för att skapa mer ljus och rumslig effekt
 • Enkelhet och minimalism betonas så att rummet framstår som diskret men ändå stilfullt
 • Tydliga linjer och proportioner i möbler och accessoarer skapar harmoni och balans
 • I en skandinavisk stil är det dock inte bara utseendet som är viktigt, utan även funktionalitet och komfort
 • Mysiga textilier och varm belysning används också här för att skapa en inbjudande och mysig atmosfär
 • Dekorativa element är vanligtvis inspirerade av naturen, t.ex. växter
 • Användningen av vintageföremål främjar också individualitet och ger en unik och personlig stil

TIDLÖST MODERN

 • Den tidlöst moderna inredningsstilen kännetecknas av tydliga linjer och neutrala färger
 • Fokus ligger på funktionalitet, men utan att försumma designen
 • Därför föredras oftast möbler med minimalistisk design i vitt, svart, grått eller beige
 • Högkvalitativa material som glas, stål och trä används
 • För att ytterligare betona tidlösheten finns det knappt några mönster eller texturer att hitta
 • Individuella konst- och designföremål sätter accenter i de ganska enkla rummen
 • För att öka komforten och bekvämligheten är tekniken sömlöst integrerad i designen
Modern grå byrå i tidlös stil med små svarta handtag i ett stilrent och minimalistiskt vardagsrumModern grå byrå i tidlös stil med små svarta handtag i ett stilrent och minimalistiskt vardagsrum
Brun lowboard i ett vardagsrum i en vindsvåning i industriell stilBrun lowboard i ett vardagsrum i en vindsvåning i industriell stil

INDUSTRIELL STIL

 • Särskilt karakteristiskt är användningen av grova och robusta material som metall, trä eller läder
 • Designen är ofta kantig och funktionell
 • Färgerna är mycket dämpade och går oftast i grått, brunt och svart
 • Rummen är ofta loftliknande och öppna, med synliga bjälkar eller rör och kablar
 • Gamla industrilampor och fabriksutrustning som kugghjul pryder väggarna
 • I övrigt är dekorativa element i industriell stil ganska sällsynta
 • Den här inredningsstilen beskrivs generellt som minimalistisk, funktionell och charmigt rustik på samma gång

Tips: Upcycling

Är du trött på att titta på ditt gamla sideboard efter många år? En gammal möbel berättar ofta en historia och representerar minnen, vilket gör det svårt för oss att skiljas från den. För att blåsa nytt liv i gamla byråer kan du upcycla dem. Förutom det känslomässiga värdet har detta också andra fördelar. Upcycling är ett effektivt sätt att minska avfallet och skydda vår miljö. Särskilt nu, i den digitala tidsåldern, blir miljömedvetenhet viktigare än någonsin. Du kan låta din kreativitet flöda fritt för att ge dina byråer en nypa frisk luft. Det finns inget rätt eller fel här. Det spelar ingen roll om du bara fräschar upp fronterna genom att foliera eller måla om dem, eller om du byter ut hela delar. Detta minskar inte bara avfallet utan sparar också pengar, eftersom det är billigare att upcycla byråer än att köpa en ny modell. 
Genom att upcycla ett sideboard får du värdefull erfarenhet och ger möbeln och ditt hem en helt ny, individuell touch.

Slutsatser

Byråer och skänkar är viktiga och mångsidiga möbler för ditt hem. Det är framför allt två saker som utmärker dem. För det första erbjuder byråer gott om förvaringsutrymme och organisationsmöjligheter tack vare lådor, hyllor och skåpsdörrar. För det andra spelar de en avgörande roll för utseendet och atmosfären i ett rum. Om byråerna t.ex. är vita passar de in i nästan alla rumskoncept. När du gör ditt val ska du dock inte bara vara uppmärksam på det yttre utseendet utan också på kvaliteten. Om byråerna är billiga kan detta också påverka produktens livslängd. Tack vare det stora antalet olika modeller finns det en perfekt byrå för alla användningsområden, oavsett om det gäller vardagsrum eller kontor. Dessutom finns de i en mängd olika utföranden, så att dessa praktiska förvaringsunder kan anpassas till alla rum.

Nicht das richtige dabei? Hier werden Sie sicher fündig:

Copyright © 2024 HJH, Inc. All rights reserved.