Stolar för utomhusbruk

SITT UTE I KOMFORT OCH STIL

Oavsett om det är i trädgården,balkongen eller på ett café - vackra och bekväma sittplatser är viktiga även utomhus. Om du tycker om att tillbringa tid utomhus är våra utomhusstolar precis rätt för dig. Från minimalistisk till mer iögonfallande design, vi erbjuder rätt modell för varje ändamål.

Hitta din nya utomhusstol nu.

Moderna utomhusstolar i utomhusområdet på ett rustikt caféModerna utomhusstolar i utomhusområdet på ett rustikt café
Filter
Pris
Pris
Färg
Färg
Endast tillgängliga föremål
Endast tillgängliga föremål
Material
Material
Kapacitet till
Kapacitet till
Handlar nu enligt
 1. Endast tillgängliga föremål Ja Ta bort Denna Artikel
Visa som Rutnät Listvy

7 artiklar

Sätt fallande sortering
 1. New
  BEGIO B - Skålformad stol
  BEGIO B - Skålformad stol
  1 348,00 kr
  Inkl. moms - fri frakt
 2. New
  TUDELA XXL PRO | Tål belastning upp till 250 kg - Utomhusstol
  TUDELA XXL PRO | Tål belastning upp till 250 kg - Utomhusstol
  1 348,00 kr
  Inkl. moms - fri frakt
 3. New
  TUDELA XXL W | Tål belastning upp till 190 kg - Utomhusstol
  TUDELA XXL W | Tål belastning upp till 190 kg - Utomhusstol
  1 217,00 kr
  Inkl. moms - fri frakt
 4. New
  TUDELA XXL B | Tål belastning upp till 190 kg - Utomhusstol
  TUDELA XXL B | Tål belastning upp till 190 kg - Utomhusstol
  1 217,00 kr
  Inkl. moms - fri frakt
 5. ARTIFO HOL - Utomhusstol
  ARTIFO HOL - Utomhusstol
  1 217,00 kr
  Inkl. moms - fri frakt
 6. ARTIFO TRI - Utomhusstol
  ARTIFO TRI - Utomhusstol
  1 348,00 kr
  Inkl. moms - fri frakt
 7. VANTAGGIO COMFORT OUTDOOR - Utomhusstol
  VANTAGGIO COMFORT OUTDOOR - Utomhusstol
  1 414,00 kr
  Inkl. moms - fri frakt

Utomhusstolar: den perfekta sittplatsen för utomhussäsongen

När sommaren kommer och vädret är varmt och vänligt är det dags för rätt utrustning för utomhusbruk. Först och främst krävs det lämpliga sittplatser. Oavsett om det gäller frukost i morgonsolen, hemarbete på balkongen eller grillning en varm sommarkväll - en utomhusstol är det rätta valet för dig. Ta reda på vilken modell som passar dig bäst här.

Innehållsförteckning:

Vilka modeller finns det för utomhusbruk?

Utomhusstolar finns i många olika varianter. För att du ska kunna fatta ett beslut är det bra att först få en överblick över de olika modellerna. Du kan välja mellan följande varianter:

STYVA UTOMHUSSTOLAR

De är inte justerbara, robusta och därför särskilt lämpliga för utomhusbruk. Tack vare de robusta materialen, t.ex. trä, metall eller plast, är utomhusstolarna väderbeständiga. De imponerar också med sin funktionella och minimalistiska design, som gör dem tidlösa och moderna. Andra fördelar med dessa stolar är deras stabilitet och hållbarhet. Eftersom de inte går att justera tål de belastningar bättre och har en längre livslängd. Oavsett om det är på uteplatsen, balkongen eller i trädgården - utomhusstolar är ett blickfång överallt och är dessutom mycket praktiska. De är därför det perfekta valet för dig som söker hållbara och lättskötta sittmöbler för utomhusbruk.

Svarta utomhusstolar i plast på en solig balkongSvarta utomhusstolar i plast på en solig balkong
Vit hopfällbar stol står vid ett litet dukat bord på en terrassVit hopfällbar stol står vid ett litet dukat bord på en terrass

FÄLLBARA STOLAR

Fällbara stolar för utomhusbruk är mycket praktiska och mångsidiga. Tack vare sin rörlighet och fällmekanism går det snabbt och smidigt att ställa upp och ta ner fällstolarna. De kan också stuvas undan för att spara utrymme. Eftersom fällstolar i allmänhet är väderbeständiga är de idealiska för utomhusbruk. De är därför inte bara perfekta för uteplatser och balkonger, utan också en användbar följeslagare för fisketurer eller camping. Trots fällmekanismen är stolarna inte på något sätt instabila. Tack vare gott utförande och högkvalitativa material är fällstolarna extremt hållbara. Oavsett om det gäller en avslappnad fika, en grillfest med vänner eller en trädgårdsfest - med dessa stolar är du alltid väl utrustad. Om din utomhusstol är hopfällbar kan du enkelt fälla ihop den efter behov och förvara den på ett platsbesparande sätt.

STAPELBARA STOLAR

En stapelbar stol kombinerar fördelarna med de två tidigare varianterna. En stapelbar stol har ingen fällmekanism och är stel, men är konstruerad så att upp till fyra eller fler stolar kan staplas på varandra. Stapelstolar är därför ett lika platsbesparande alternativ för att snabbt skapa bekväma och robusta sittplatser. Detta är särskilt fördelaktigt vid evenemang och säsongsanvändning i trädgården. Tack vare sin flexibilitet är stapelstolarna också det perfekta sittalternativet för caféer och ölträdgårdar.

Staplade stolar på ett caféStaplade stolar på ett café

VILKA ANDRA MÖBLER FINNS DET FÖR UTOMHUSOMRÅDET?

Förutom utomhusstolar finns det många andra föremål som kommer att förbättra din trädgård. Till exempel är ett matchande bord för utomhusområdet ett måste. Se till att det är tillverkat av väderbeständigt material, eftersom det är svårt att förvara ett trädgårdsbord på en väderskyddad plats på grund av dess storlek. Men det finns också speciella överdrag som kan skydda ditt bord från väder och vind. Praktiska modeller kan också fällas ihop, vilket gör dem lättare att förvara. Solstolar eller hängmattor finns också ofta i trädgårdar. De är särskilt bekväma för att läsa en god bok eller ligga i solen. Gungstolar eller hängstolar är också populära möbler för utomhusbruk.

Täckt vitt fällbart bord i en trädgårdTäckt vitt fällbart bord i en trädgård

Vilka egenskaper har utomhusstolar?

Utomhusstolar har ett antal positiva egenskaper som gör dem till det perfekta sittalternativet i alla utomhusområden. Utomhusstolar har bland annat följande fördelar:

Flexibilitet: de är lätta och bärbara, så du kan flytta runt dem som du vill. I produktinformationen ska du vara uppmärksam på utomhusstolens vikt och dess maximala lastkapacitet. Om sittmöblerna utsätts för högre belastning bör du också vara uppmärksam på ett mer stabilt material. Om det motsatta är fallet är det lämpligt att välja en lättviktsmodell. På så sätt kan du snabbt och enkelt flytta dina utomhusstolar fram och tillbaka. 

Komfort: Utomhusstolar är vanligtvis utformade för att vara bekväma trots fokus på funktionalitet. Om komforten är särskilt viktig för dig kan en extra sittdyna vara till hjälp. 

Högkvalitativt material: De flesta utomhusstolar är tillverkade av väderbeständiga och rostfria material som garanterar både hållbarhet och motståndskraft mot slitage. De robusta stolarna är också temperaturbeständiga och har ofta en speciell beläggning för att motstå UV-strålning och nederbörd. Trästolar är särskilt populära. De avger värme även efter att solen har gått ner och erbjuder därmed användaren en bekväm sittupplevelse. Tyvärr är materialet också det mest sårbara. Även om trä av naturen är ganska robust och väderbeständigt, är det inte motståndskraftigt. Material som plast eller metall förblir därför vackra längre, även om de blir våta. För att din trästol ska se bra ut bör den aldrig utsättas för direkt fukt och regelbundet vårdas med specialprodukter. Om det uppstår skador på utomhusstolarna i trä kan de slipas och oljas eller lackas om. Prata dock med en specialist i förväg så att reparationen inte syns i efterhand.

Ryggstöd till en svart plaststol med perforerat mönsterRyggstöd till en svart plaststol med perforerat mönster

Lätt att rengöra: De kräver lite underhåll, vilket gör dem särskilt användarvänliga. Ofta räcker det med en fuktig trasa eller en trädgårdsslang för att rengöra utomhusstolarna.

Olika utföranden: Denna praktiska sittmöbel finns i många olika utföranden, färger och material. Det gör att du kan välja den stil som passar bäst för ditt utomhusområde.

Mångsidiga: Utefåtöljer passar inte bara i trädgården eller på uteplatsen, utan även på picknicken, campingturen och andra utomhusaktiviteter.

HUR SKAPAR MAN EN TILLTALANDE ATMOSFÄR I SITT UTERUM?

För att du och dina gäster ska trivas i ert uterum finns det några faktorer att tänka på. Förmodligen är det viktigaste att välja rätt sittplatser och utomhusstolar. Kombinera de inbjudande trädgårdsmöblerna med vackra planteringar, för vem känner sig inte bekväm bland vackra blommor och träd som ger svalkande skugga under varma sommardagar? Andra skugggivare är parasoll, markiser eller lusthus. För att skapa en mysig atmosfär under långa nätter kan du använda lyktor, ljusslingor och solcellslampor för stämningsfull belysning.

Var kan man hitta utomhusstolar?

Utomhusstolarnas mångsidighet gör att de kan användas i olika miljöer och för olika tillfällen. I offentliga miljöer hittar du dem på caféer, restauranger och uteserveringar. Där skapar de robusta sittmöblerna en mysig plats för gästerna att dröja sig kvar på. Vid utomhusevenemang, t.ex. sportevenemang eller bröllop, ger stolarna dig också möjlighet att fira, heja eller koppla av. Det innebär att du kan njuta av evenemanget utan att behöva lägga ner en massa tid på att ställa upp och ta ner stolarna. Men utomhusstolar finns inte bara på offentliga platser. Det finns också många användningsområden för dessa praktiska allroundstolar i privata utrymmen. Oavsett om det är på uteplatsen, balkongen eller i mitten av en stor trädgård, erbjuder utomhusstolar ett bekvämt sätt att koppla av, arbeta eller äta utomhus. De är perfekta för grillkvällar, avkopplande eftermiddagar med en bok eller en kaffe i solskenet utomhus. Men utomhusstolar kan också användas i matsalen. För utomhusstolar behöver inte alls se "utomhus" ut. Om du använder de praktiska utomhusstolarna som sittplatser i matsalen, kan du snabbt ta med dem ut för att sitta i solen om det behövs.

Svarta fällbara stolar på en terrass i ToscanaSvarta fällbara stolar på en terrass i Toscana

HUR FÖRVARAS UTOMHUSSTOLARNA?

Utomhusstolarnas mångsidighet gör att de kan användas i olika miljöer och vid olika tillfällen. I offentliga miljöer hittar du dem på caféer, restauranger eller uteserveringar. Där skapar de robusta sittmöblerna en mysig plats för gästerna att dröja sig kvar på. Vid utomhusevenemang, t.ex. sportevenemang eller bröllop, ger stolarna dig också möjlighet att fira, heja eller koppla av. Det innebär att du kan njuta av evenemanget utan att behöva lägga ner en massa tid på att ställa upp och ta ner stolarna. Men utomhusstolar finns inte bara på offentliga platser. Det finns också många användningsområden för dessa praktiska allroundstolar i privata utrymmen. Oavsett om det är på uteplatsen, balkongen eller i mitten av en stor trädgård, erbjuder utomhusstolar ett bekvämt sätt att koppla av, arbeta eller äta utomhus. De är perfekta för grillkvällar, avkopplande eftermiddagar med en bok eller en kaffe i solskenet utomhus. Men utomhusstolar kan också användas i matsalen. För utomhusstolar behöver inte alls se "utomhus" ut. Om du använder de praktiska utomhusstolarna som sittplatser i matsalen, kan du snabbt ta med dem ut för att sitta i solen om det behövs.

Slutsats: Vad bör du tänka på innan du köper?

Sammanfattningsvis kan man säga att utomhusstolar erbjuder många fördelar och är en verklig tillgång. Sittkomforten hos utomhusstolar är särskilt viktig. Ju bekvämare stolen är, desto längre kommer dina gäster att dröja sig kvar. Det innebär att gästerna gärna beställer mer kaffe och på så sätt ökar försäljningen.
Om du fortfarande är osäker på vilken modell du ska välja kan följande frågor hjälpa dig att fatta ett beslut.

 • Vilka funktioner är viktiga för dig?
 • Vilken stil föredrar du?
 • Vilken modell uppfyller dina krav?

Är du fortfarande osäker eller har du några frågor? Kontakta gärna vår kompetenta specialistpersonal här när som helst.

Copyright © 2024 HJH, Inc. All rights reserved.