Råd vid köp av kontorsstol

Råd vid köp av kontorsstol

I våra Köpråd för kontorsstolar berättar vi varför du ska köpa din kontorsstol på Internet. Dessutom ger vi dig många råd och tips, vad du bör tänka på vid ett köp, t.ex. hur du kan undvika hälsovådliga skador orsakade av felaktigt sittande.

Varför ska du köpa dina kontorsmöbler på Internet?

Dels finns det på Internet ett stort utbud som ingen lokal återförsäljare kan - speciellt hos hjh OFFICE. Som Europas största särskilda postorderföretag för kontorsstolar har hjh OFFICE ständigt ca 50 000 stolar och skrivbord i lager. Levereras inom en arbetsdag, så att du kan sitta bättre och arbeta normalt redan nästa arbetsdag.

Dessutom får du din snurrstol eller chefsstol direkt från världens ledande stol- och kontorsmöbel tillverkare utan mellanhänder. När det gäller hjh OFFICE-produkter till och med direkt från tillverkaren. Ingen grossist, inga provisioner som driver upp priset i onödan. Vi avstår från glansiga kataloger och dyr reklam. Jämför gärna. Förhållandet mellan pris och prestanda kommer att övertyga dig!

Vad har det för betydelse hur länge du sitter?

Kvalitetsnivån på en kontorsstol kan på ett ungefär mätas genom angivande av rekommenderat antal timmars sittande per dag.

Om du inte sitter mer än 4 timmar per dag, till exempel om du arbetar på ett hemkontor, finns det ett stort utbud av snurrstolar av tyg eller nättyg, samt chefsstolar i nättygsvarianter eller läder eller läderimitation. Dessa stolar är anpassade efter kvalitet och hur lång tid man tänker sitta på dem och är oftast betydligt billigare än de professionella stolarna som har längre sitt-tid.

För vardagskontoret och professionella kontor är det lämpligt att välja kontorsstolar och chefsstolar med en rekommenderad sitt-tid på 8 timmar. De har oftast högkvalitativa och slitstarka material. Stoppningen ger även högsta komfort under en lång arbetsdag.

Hur skiljer sig mekanismen mellan olika kontorsstolar?

Kontorsstolar och chefsstolar kan ha olika mekanismer för att justera sitsens vinkel:

 • Vippmekanism
  Om det finns vippmekanism kan ryggstödet röras bakåt, men sitsen behåller samma vinkel. Normlat kan positionen bestämmas genom ett handtag. Vippmekanismen är den enklaste mekanismen för att luta ryggstödet.
  En speciell sort är en så kallad Kniematic, som även kallas kinematisk vippmekanism, Här är vridningspunkten framtill på sitsen, så att den bakre delen av sitsen fälls ned då du lutar dig bakåt.
 • Permanent-kontakt
  Mekanismen för permanent kontakt ger rörliga ryggstöd utan att sitsen ändrat sin position. Detta tillåter användaren att växla mellan upprätt och tillbakalutad hållning beroende på aktivitet. Diskarna i ryggraden får därigenom ett bättre flöde av näringsämnen. Ryggstödet följer kroppens rörelser och hjälper den att gå tillbaka från bakåtlutande till upprätt läge.
 • Synkronmekanism
  Synkronmekanismen kallas även punktsynkronmekanism. Med synkronmekanismen förbinds lutningen på ryggstödet med lutningen på sitsen. När du lutar dig tillbaka ändrar sig lutningen på sitsen samtidigt och flyttas något bakåt. Lutningsförhållandet mellan sits och ryggstöd är 1:3. Detta säkerställer att varje position har det inställda stödet för bäckenet. Det främjar en ergonomisk sittposition.
  En viktig fördel är även att skjortan inte åker upp eller ner: vid andra mekanismer kan det hända att kläder på överkroppen halkar upp när du ändrar vinkeln på sitsen. Med synkromekanismen sitter allt på sin plats.

Hälsoskäl vid valet av snurrstol

Snurrstolar med rörlig sits främjar ryggmuskulaturen. Tillverkaren Topstar har några av dessa stolar till försäljning. Denna speciella teknik kallas BodyBalance och skyddar de intervertebrala diskarna.

Även vår tillverkare Aeris har stolar såsom den välkända Swopper för ett hälsosamt sittande. Alla Swopper jobbar med begreppet dynamiskt sittande – Swopper Classic, Swopper Standard eller Swoppster för de minsta. Swopper kan dessutom utökas med ett ryggstöd, som bidrar till avlastning av ryggen och ett avslappnat sittande.

Vad bör man tänka på vid intervertebrala diskproblem?

Om du har problem med diskarna kan det hjälpa med en ergonomisk snurrstol för diskproblem eller en snurrstol med en inbyggd sits för diskproblem.

Om du ska köpa din kontorsstol med detta i åtanke är det viktigt att du läser på ordentligt. Du kan kontakta oss när som helst för mer information. Vi ger dig grundliga råd.

I allmänhet gäller:
En ergonomisk snurrstol kan inte lösa dina diskproblem, men den kan hjälpa dig att sitta bättre och undvika smärta. Vi råder dig att röra dig så ofta som möjligt på din arbetsplats.

Är priset relevant när du ska köpa en snurrstol för kontoret?

Naturligtvis kan du köpa billiga snurrstolar för kontoret hos oss. En billig kontorsstol gör sitt jobb precis som en dyrare stol - men användningsområdena skiljer sig. Överväg andra kriterier i köpbeslut utöver priset, som till exempel hur du sitter och hur länge du sitter varje dag.

Hos hjh OFFICE hittar du ett stort utbud av snurrstolar och chefsstolar - från prisvärda nybörjarmodeller till högkvalitativa professionella stolar. En något dyrare chefsstol eller snurrstol för kontoret har oftast högre kvalitet i materialet, bättre utrustning såsom sittdjupsjustering, armstöd, etc. och högre komfort. Och det är ju också värt sitt pris.

Ska jag köpa en chefsstol eller en kontorsstol?

Chefsstolar och snurrstolar för kontoret skiljer sig främst genom två egenskaper: för det första är det stolens storlek och utseende och för det andra de olika överdragen.

Den klassiska kontorsstolen finns vanligtvis i olika tygalternativ. På grund av den mindre storleken finns den på många kontorsarbetsplatser.

Chefsstolar tillverkas mestadels i läder eller konstläder. Dessa hittar man därför oftare på hemkontor eller på chefskontor.

Vilken variant är att föredra - en helklädd snurrstol eller en snurrstol med nättyg?

Valet mellan en snurrstol av tyg eller en snurrstol av nättyg beror på vad vi föredrar när vi sitter.

Medan den klassiska snurrstolen med tyg på alla sidor håller värmen och därmed ger en varmare sittplats ger snurrstolen med nättyg en luftigare sittkomfort under sommarmånaderna tack vare bättre luftcirkulation.

Tygvarianterna håller från 30 000 till 110 000 sittningar varav snurrstolar med 110 000 sittningar är de som har absolut högst kvalitet. Dessa tygvarianter kan även då de används till max (nästan) inte slitas sönder.

Även om nättyg uppfattas som mycket bekvämt är sittbeteendet mycket subjektivt. En vadderad snurrstol har mestadels en mjukare sits.

Vad är sitsens lutningsfunktion?

Med lutningsfunktionen kan du lätt luta sitsen framåt.

En rad arbetsuppgifter på dagens kontor utförs med en något förhöjd sittposition eller med en lätt framåtlutande kroppshållning.

I dessa fall motverkar en sits som lutar en aning framåt den bakre lutningen av bäckenet. Dessutom avlastar den större vinkeln mellan lår och överkropp hela kroppen.

Vad bör jag tänka på när det gäller armstöd?

Armstöden ger stöd för underarmarna och bidrar därför med ett ergonomiskt sittande. Beroende på utrustning erbjuder kontorsstolar och chefsstolar olika inställningsmöjligheter:

 • Fast armstöd
  Detta armstöd är fast och kan inte ändras vare sig i höjd eller position.
 • Höjdjusterbart armstöd
  Armstödet går att justera på höjden.
 • 3D-armstöd
  Armstödet kan justeras på höjden och du kan även justera armstödets bredd och djup i olika positioner.
 • 4D-armstöd
  Armstödet kan justeras på höjden, bredden, djupet och även radiellt.

Hur hittar jag rätt snurrstol för barn?

Barnets storlek och vikt är avgörande vid valet av rätt snurrstol för barn. Naturligtvis finns det snurrstolar för barn i olika prisklasser. Billigare barnstolar har oftast funktionen att du kan ställa in sitsen på höjden. Barnstolar med ytterligare justeringsmöjligheter finns mestadels i de mellersta och övre prisklasserna. Vi rekommenderar en barnstol som växer med ditt barn och de finns från olika leverantörer.

Ofta bestämmer färgen vilken snurrstol man väljer för sitt barn. Majoriteten av flickorna föredrar rosa och pojkar blå snurrstolar för barn. Barn sitter inte så länge på snurrstolen.

Hur hittar jag rätt snurrstol för barn?

Når man skal vælge den rigtige drejestol til børn, er barnets højde og vægt udslagsgivende. Der findes naturligvis drejestole til børn i forskellige prisklasser. Stole til børn i den prisvenlige afdeling har som oftest mulighed for indstilling af sædehøjden. Drejestole til børn med flere indstillinger ligger oftest i en middel til høj prisklasse. Vi anbefaler også børnestole, der kan ændres i takt med, at dit barn vokser, hvilket forskellige fabrikanter tilbyder.

Ofte kan farven være vigtig for valget af den rigtige drejestol til børn. Flertallet af piger foretrækker lyserød, mens drengene helst vil have blå drejestole. Børn sidder ikke så længe på en drejestol.

Behöver jag särskilda snurrstolshjul på mitt hårda golv?

Våra snurrstolar levereras oftast med hjul för heltäckningsmatta. Hjul för heltäckningsmatta är gjorda av plast. Dessa lite hårdare plasthjul kan lätt orsaka repor på hårda golv. Hjulen för heltäckningsmattor är idealiska för mjuka golv, som medeltjocka eller tjocka heltäckningsmattor.

Vid hårda golv som laminat, parkett, kakel, stengolv och även tunnare industrimattor rekommenderar vi att man använder hjul för hårda golv. Hjul för hårda golv har en speciell gummerad beläggning på hjulen, vilket skyddar ditt hårda golv från repor. Du kan köpa hjul för hårda golv till din stol från buerostuhl24.

Några stolar i vårt erbjudande har multifunktionella hjul som kan användas både för hårda golv och mattor. Se respektive artikelbeskrivning.

När behöver jag ett golvskydd?

I allmänhet:
ett golvskydd - oavsett om för hårda eller mjuka golv - skyddar golven från ytterligare slitage.

Golvskydd kan delas upp i golvskydd för hårda golv (plattor, parkett, laminat, mattindustrin, etc.) och golvskydd för mjuka golv (medeltjocka och tjocka mattor).

Golvskydd för mattor har spetsiga noppor. Detta gör att golvskyddet inte glider på heltäckningsmattan.

Golvskydd för hårda golv monteras med ett halksäkert lager så att golvskyddet ligger stadigt.

När du använder golvskydd bör du kontrollera att snurrstolen har hjul för hårt golv (se ovan).

Copyright © 2024 HJH, Inc. All rights reserved.