Frågan om lämpliga hjul för din kontorsstol bör inte ignoreras: hjul för hårda eller mjuka golv? Var noga med att kontrollera rätt storlek på hjul och stift - dessa visas i produktinformationen för varje stol. De flesta stolar är utrustade med hjul för golv med mattor. Dessa är hårdare och optimalt lämpade för alla hög- och medelhöga golv. Men hårdare golv kan repas av dem. Därför rekommenderar vi att du köper ytterligare hjul för sådana golv: Hjul för hårda golv rullar lätt på beläggningar såsom kakel, parkett, laminat eller PVC. Även om du använder en golvmatta bör du välja dessa hjul. De är utrustade med ett slitstarkt lager och är lite mjukare än matthjulen. Ytterligare information om hjul för snurrstolar.
Pris in kr
filter
Färg
Material
Betyg
filter
Var god vänta
Var god vänta

Kontorsstolshjul — hur du väljer rätt

Våra snurrstolar levereras oftast med matthjul (typ av hjul anges alltid vid var och en av våra stolar). Matthjul har plastytor. Dessa något hårdare plasthjul kan orsaka små repor på hårda golv. Matthjul är perfekta för mjuka golv som medelstora och långa heltäckningsmattor.

Hårda golvhjul rekommenderas för hårda golv som laminat, parkett, kakel, stengolv eller till och med industriellt mattgolv med kort lugg. Hårda golvhjul har dessutom ett speciellt gummerat lager på hjulen, vilket skyddar dina värdefulla golv från repor.

Vissa stolar i vårt utbud har multifunktionella hjul som kan användas för både hårda golv och mattor. Denna information finns i respektive artikelbeskrivning.

Stiftstorlek och hjuldiameter

Våra hjul har två storlekar, t.ex. “10/50” eller “11/65 “. Detta indikerar å ena sidan stiftets storlek och å andra sidan hjulets diameter i mm (millimeter).

I grund och botten har kontorsstolshjul ett stift med en tjocklek på antingen 10 mm eller 11 mm. När du köper stift, se till att du får rätt storlek då stiftstorlekarna endast passar för motsvarande kontorsstol. Det enklaste sättet är att hitta lämpliga hjul för din chefsstol eller kontorsstol är på artikelsidan. Där visar vi dig rätt tillbehör — och även matchande hjul — direkt.

Hjulens diameter är antingen 50 mm eller 65 mm. Återigen bör man se till att välja lämplig hjulstorlek. Du kan teoretiskt sätt använda större hjul än de som är 50mm, men inte tvärtom.