Färgernas magi

Vilken färg har vilken effekt på kontoret?

Färgernas magi

Färger påverkar våra sinnen och känslor. Med färgaccenter kan du skapa en må-bra-känsla på arbetsplatsen.

Blå är en av de viktigaste färgerna då den är både lugnande och avslappnande samtidigt som den ökar koncentrationsförmågan och produktiviteten.

Blaue StuhlmodelleBlaue Stuhlmodelle

Röd står för styrka, aktivitet, dynamik och livsglädje. Framför allt stimulerar den intensiva kontrastfärgen kreativiteten och drar alla blickar till sig på kontoret.

Rote  StuhlmodelleRote  Stuhlmodelle

Grön är hoppets färg och står för friskhet och livsglädje. Som en naturlig färgklick på kontoret har färgen en uppfriskande och avstressande effekt.

Grüne StuhlmodelleGrüne Stuhlmodelle

Gul står för värme, ljus och kreativitet. Som värmande solstrålar kan en arbetsplats framstå som vänlig och inbjudande. Färgen sprider en positiv stämning och ökar på så sätt kommunikationsviljan och koncentrationsförmågan.

Gelbe StuhlmodelleGelbe Stuhlmodelle

Färgens positiva inverkan

Rött:

Rött väcker uppmärksamhet och representerar vitalitet och energi. Rött kan aktivera, värma upp och har en stimulerande effekt. I rum kan rött användas som en stimulerande färgaccent.

Orange:

Orange är symbolfärgen för optimism och livsglädje. Orange är en humörhöjare och representerar öppenhet och självförtroende. I orangefärgade rum uppmuntras sällskaplighet och mysighet.

Gult:

Klargult representerar kunskap, förnuft och logik. Det främjar koncentration och kreativitet och har en stimulerande effekt på våra samtal.

Grönt:

Grönt lugnar ner, harmoniserar och står för trygghet och hopp. I rumssituationer borgar grönt för lugn, säkerhet och kreativitet. Grönt är idealiskt i arbetsrum – gärna i form av dekorativa växter.

Blått:

Blått representerar lugn, tillit och främjar klartänkthet. Små rum ser större ut när de är blåmålade. Färgen blå har en avslappnande effekt.

Rosa:

Dessa färger utstrålar idealism och förmedlar trygghet. Rosa är uttrycksfullt, medan en delikat rosé är mjukt och lugnande.

Vitt:

Vitt är en symbol för renhet, klarhet och elegans. Vitt är den perfekta kombinationsfärgen i rum. Vitt neutraliserar, ljusar upp och stärker.

Grått:

Grått är färgen för total neutralitet och återhållsamhet. I rum används grått ofta som en kombinationsfärg.

Svart:

Svart är ett uttryck för värdighet och rykte och ser ädelt ut. Svart förmedlar allvar och skapar respekt.

Copyright © 2024 HJH, Inc. All rights reserved.