Sitt bekvämt med högkvalitativa och prisvärda snurrstolar till ditt kontor. En bra kontorsstol kombinerar form och funktion: vacker design och ergonomiskt stöd för kroppen. En bra kontorsstol avlastar ryggmusklerna och ryggradsdiskarna och ger också en bekväm sittställning. Gör testet.
Pris in kr
filter
Kroppsstorlek i cm
Färg
Hur länge du sitter
Material
Tål belastning upp till
Betyg
filter
Mekanik
Var god vänta
Var god vänta

Den passande kontorsstolen – viktig för din hälsa

En kontorsstol ska ha en behaglig vaddering, stödja ryggen och genom dess hjul och rotationsaxel vara flexibel och mobil.

Studier visar att rätt val av stol är av stor betydelse. Den moderna "kontorsanställda" spenderar upp till åtta timmar om dagen sittande. För att förhindra att ryggen, de intervertebrala skivorna och lederna inte tar skada, måste kontorsstolen uppfylla vissa väsentliga funktioner.

Ergonomiska vridbara stolar för skrivbordsarbete är individuellt anpassade till kroppsbyggnaden. Detta börjar med sitshöjden, men även armstöd, ryggstöd och nackstöd ska vara så justerbara som möjligt. Det är också viktigt att sitsmekanismen kan anpassas till din egen kroppsvikt. Endast en korrekt justerad stol ger en dynamisk, ryggvänlig sittposition vilket främjar blodcirkulationen i muskulaturen och avlastar de intervertebrala skivorna.

Mer information om detta ämne hittar du på informationssidorna Köpråd och Ergonomiska sittmöbler.

Snabb översikt

För att göra det enklare för våra kunder att hitta rätt stol skiljer vi mellan följande klasser: "Home Office" som ett prisvärt alternativ för upp till fyra timmars dagligt arbete, "Profi Office" för tyngre belastat kontorsarbete och "High End" med högsta kvalitet och det bästa materialet.

Många användningsmöjligheter

Även utanför det klassiska kontoret blir kontorsstolen allt viktigare. Många arbetar hemifrån, det vill säga studenter, egenföretagare eller anställda med hemmakontor. Du bör därför tänka på din rygghälsa och skaffa dig en ergonomisk skrivbordsstol. Med från en timmes sittid dagligen blir den bättre ergonomin märkbar och hjälper till att förhindra att du drabbas av ryggsmärta och diskproblem.